Neppisweeklyn säännöt

"V***u näitä teidän sääntöjä!"

Neppaus

Kolme neppausta vuoroa kohti. Neppi nepataan koukussa olevan sormen reunalla. Auto jätetään radalle. Autoa saa kääntää neppien välillä siten että taka-akselin keskipiste pysyy paikoillaan. Eli PÄÄ PAIKALLAAN! Jos neppaus on mahdotonta ilman toisen auton siirtymistä nepattaessa, saa omaa autoa siirtää puolenauton verran radan leveyssuunnassa, tai oman auton takaa voi tilapäisesti poistaa auton/autoja. Kilpailu ajetaan yhdellä autolla. Auton vaihto on sallittua jos ratamestari katsoo sen aiheelliseksi. Kaikista muista sääntökummallisuuksista kinataan kisapaikalla. Tai painitaan illalla baarissa.

Neppisauto

Kilpa-autona käytetään Plastex Oy:n valmistamaa Formula-Neppis kilpa-autoa, joita saa varastettua esim. Stockalta (ei saa enää, mut Etolasta ja K-Raudan nettikaupasta saa). Hinta on pari egee pärstäkertoinen mukaan. Kilpa-autossa ei hyväksytä rakenteellisia muutoksia. Autossa on oltava tuulilasi, rungosta väriltään erottuva pohja ja kuljettaja. Sponsoritarrat ja maalaus on sallittua. Autoa ei saa muuttaa päivän kilpailujen välillä. Autot katsastetaan Kankaanpäässä (n. 400 km Helsingistä).

Rata

Ratamestariksi apureineen hosuu rata-alueella, jonka tuloksena saadaan paljon arvostelua osakseen saava rata. Ratamestari pitää kirjaa pisteistä ja kelleistä, ratamestarin velvollisuus on myös ottaa mukaan tarpeelliset muistiinpanovälineet ja voittajan puteli (Minipullo, mielellään taskulämmin).

Kielletyt ratamuodot

Daven kehittelemää porrastettua alamäkeä eli Lohiallasta on kiellettyä rakentaa (uskokaa jo!)

Ulosajo

Auto pysyy pystyssä, mutta ajautuu radan ulkopuolelle. Ajaja menettään yhden Nepin. Neppausta jatketaan ulosajoon johtaneen Nepin lähtökohdasta. Auto on ulkona, ellei yksikään rengas ole radan reunaviivan päällä.

Kyljelleen = Puolikelli

Auto makaa renkaittensa päällä, suurinpiirtein kohtisuorassa. Ajaja menettään yhden Nepin. Neppausta jatketaan puolikelliin johtaneen Nepin lähtökohdasta

Kelli

Auto kaatuu katolleen, käy katollaan tai putoaa kellikuoppaan eli "tuheroon". Ajaja menettää kaikki kyseisen vuoron loput Nepit ja auto siirretään kyseisen nepin lähtöpaikkaan. Ajaja jatkaa seuraavalla omalla vuorollaan. Sääntöä kutsutaan nimellä "Lex Rainerma"

KERS

Kerran kilpailun aikana ajaja voi nepata halutessaan neljännen nepin, taktiikkahan oli jo edeltävinä vuosina joidenkin pelaajien käytössä ja vielä aika menestyksekkäästi kun muut eivät huomanneet.

Kilpailut

Kaudessa on Yhdeksän kisapäivää. Kisapäivänä ajetaan kaksi kilpailua, paitsi Helsinki neppis champion päivänä vain yksi. Kaudessa on siis kaikkiaan 17 Kilpailua.

Aika-ajot

Aika ajoihin lähdetään liiga pisteiden perusteella käänteisessä järjestyksessä. Aika-ajoihin myöhässä saapunut kuljettaja menettää aika-ajot ja joutuu starttaamaan kisaan varikon portilta. Valitaan aika-ajojen lähtöviiva, kolmella Nepillä pisimmälle päässyt auto voittaa aika-ajot ja lähtee varsinaiseen kisaan ensimmäisenä, toinen toisena jne, Auto nostetaan nepin jälkeen radan sivuun suorituksen päättymiskohtaan, jolloin seuraaville aika-ajajille jää rata auki. Erittäin ratkaiseva osa kilpailua. Kellistä joutuu auttamattomasti viimeiseksi. Jos Kellejä on useampia, se joka pääsi pisimmälle ennen kelliä luonnollisesti on ensimmäisenä.

Kisa ja sen voittaminen

Radalle ampaistaan aika-ajojen osoittamassa lähtöjärjestyksessä. Gridi-lippu poistetaan lähdön ajaksi. Ajaja, joka ensimmäisenä ylittää kaikilla renkailla maaliviivan on voittaja. Päivän voittaja on se, joka on saanut eniten pisteitä päivän kahdesta kilpailusta. Palkintona on, (mielellään taskulämmin) 4cl, pienisuinen minipullo (alkoholi % minimi 38), joka nautitaan käsillä auttamatta, ns. huikalla. Mikäli täysi-ikäinen pelaaja ei halua yrittää palkinnon nauttimista hän menettää kaksi pistettä.

Drinksut

Kisajuoman läsnäolo ja remakka käyttö on suorastaan rohkaistavaa. Jos ajat - otat, jos otat - ota kunnolla!

Pisteet

Kilpailusta jaetaan pisteitä kymmenelle parhaalle seuraavasti :
1. 25
2. 18
3. 15
4. 12
5. 10
6. 8
7. 6
8. 4
9. 2
10. 1

Paalupaikasta saa yhden lisäpisteen. Mikäli kilpailijoita on alle kymmenen pisteet jaetaan samoin kilpailijamäärän mukaan. Kisan keskeytyksen jälkeen, mikäli pelaajia on alle 10, keskeyttänyt pelaaja saa liigapisteitä vain jos hän on nepannut kisassa. Pelkkä neppiksen gridiin laittaminen ei tuo pisteitä.

Tasatilanteet

Kaikissa tasatilanteissa edellä on se jolle on kauden aikana sattunut vähiten kellejä.

Jatkot

Kisapäivän kiivasluontoinen analysointi suoritetaan osanottajien kesken sovitussa juottolassa moraalisesti epäillyttävässä seurassa aina pikkutunneille asti tai niinkauan ku viinaa riittää.

Kisan peruuntuminen

Koska kisavastaavan tai esteellisyystilanteessa hänen nimeämänsä tuuraajan on aina saavuttava paikalle, kisa ajetaan aina. Kisavastaava voi siirtää kisan toiseen paikkaan jos ilmoittaa siitä vähintään 2 arkipäivää ennen kisaa. Kilpailu perutaan myös jos vähintään neljää kilpailijaa ei saada paikalle.

Mestaruus

Parhaiten 17:ssa kilpailussa menestynyt kuljettaja voittaa mestaruuden. Palkintona yleensä karibian risteily tai keppana-pullo.

Tallimestaruus

Tallimestaruuden voittaa se talli, joka on saanut yhteensä eniten pisteitä kauden kisoista. Tallimestaruuspalkintona on yleensä Keppana-pullo tai Vinkku-pullo.

Tallit

Kaudella tallien parhaat kuljettajat siirtyvät seuraavan kauden tallipäälliköiksi, tallien seuraavat kuljettajat säilyttävät tallipaikkansa. Loput kuljettajat valitaan tallipäällikköjen toimesta talleihin. Valinta tapahtuu tallien paremmuus järjestyksessä. Kussakin tallissa on maksimissaan 4 kuljettajaa. Tallipäällikkö voi vaihtaa tallin nimen siinä tapauksessa että hän on ollut 2 kautta tallipäällikkönä samassa tallissa. Tallien velvollisuus on myös järjestää kisat. Kukin talli valitsee järjestämäänsä kisaan ratamestarin, joka hoitaa kilpailupäivän ratamestarin käytännön velvollisuudet.

Battle

Jokainen neppaaja kilpailee paitsi normaaleista pisteistä myös Battle pisteistä pariaan vastaan. Parit määräytyy sen hetkisen kokonaispisteiden perusteella. 1. ja 2. ovat pari, 3. ja 4. ovat pari jne. Voitosta saa yhden lisäpisteen eli päivän aikana voi saada max. kaksi lisäpistettä. Eniten kauden aikan Battle pisteitä kerännyt voittaa Battle pokaalin.

Kultainen Ananas

Liigassa 11. sijoittunut pelaaja saa itselleen himoitun mutta häpeällisen ananaspokaalin.

Kellikeisari

Kellitilastoa johtava pelaaja pitää kisapäivänä kellikeisari(nna) ruusuketta asusteessaan. Kaudessa eniten kellittänyt voittaa kellikeisari pokaalin.

Liigakomissaari

Neppisweeklyn puheenjohtaja ja ylin määräysvaltamies, jonka diktatoorisista päätöksistä on kenenkään turha mussuttaa.

Neppis Cruise

Gaala tapahtuma, jota ei ole koskaan järjestetty risteilynä. Kilpailukautta seuraavan vuoden keväällä kokoonnutaan päättämään seuraavan vuoden säännöistä, Liigakomissaarista ja valitsemaan tallit. Uusista säännöistä ja Liiga komissaarista päätettäessä tallilla on äänioikeus, ensisijaisesti tallipäälliköillä. äänestyksessä tasatuloksella liiga komissaarin ääni ratkaisee.

Weeklytionary

"Korjatkaa tuo roska pois. Ei se ole "roska" vaan Höyhen of Death!""
Joku onneton tunari pääsee ekalla yli ja oikeet neppaajat jää mutiin.
Kaksoisnyppylä. Täydellinen sorsakoski vedetään ykkösellä.
Alunperin "Daven lohiallas". Portaat helvettiin eli lähes varma kelli.
Yhtä turmiollinen kuin hentokin. Tökätään johonki keskelle baanaa...tietysti.
Myös Kellikeisarinna. Valloittva ruusuke jonka pitäjälle painovoima ei sano mitään.
Muista katsastaa Kankaanpäässä tai saat mustasta lipusta.
Yleisin este kuoppien ja mäkien jälkeen ja universumin suurin vahingonilon keidas.
Suht tuore sääntömuutos jolla saa ylimääräisen nepin kerran kisan aikana. Osa käyttää usemmankin.
Lähtö ja maali. Tasainen palikka joka on veistety Wolleminmännystä ja lakattu Kellikeisarin kyyneleillä.